Говори МВР: Ловците на задължителен инструктаж за работа с кибрита

DenNews.bg
04.10.2011
размер на текста:

Задължителен инструктаж за предотвратяване на пожарите на открито трябва да минават всички ловци. Това гласи писмо от кюстендилската пожарна разпратено до всички Ловно-рибарски дружества в областта.
Въвеждането на инструктаж от председателите на дружествата се налага след като авджии причиниха пожар още в първия ден на сезона за групов лов на едър дивеч, който беше открит в края на миналата седмица.
След хвърляне на пиротехнически изделия в района на с. Червена ябълка се е разразил пожар в посока връх Руен и с. Сушица, община Трекляно. Пламъците са потушени от екипи на РСПБЗН – Кюстендил, екип “Спасителна дейност” – ОУПБЗН, Държавно лесничейство, Планинската спасителна служба, РДГП, местно население и ловната дружинка. Не са допуснати щети, но случаят доказва, че авджиите са опасни не само за потенциалните си мишени, но и за природата. Именно това налага всички ловци да минат инструктаж как да използват безопасно пиротехническите средства и скарите след излетите преди да излязат на открито.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети