С мързелива разходка до урните рилчани предпочетоха Плевнелиев

Десислава Панайотова-Янкова
31.10.2011
размер на текста:

Снимка: DenNews.bg

С мързелива разходка в слънчевия неделен ден вчера рилчани преспокойно дадоха 56,89% за новоизбраната президентска двойка Росен Плевнелиев и Маргарита Попова и съответно за двойката на БСП Ивайло Калфин и Стефан Данаилов-43,11%.
Само 1148 гласоподаватели в планинската община минаха през тъмните стаички на втория тур, като активността за целия изборен ден-39,75 се равнява на тази отчетена към 16 часа преди седмица.
Причините са слабата активност са както фактът, че кметът на общината Георги Кабзималски беше преизбран още на първи тур за трети мандат, така и фактът, че доста от възрастните жители останаха наплашени от опашките и чакането пред урните на първи тур. Така вчера секционните комисии работеха изключително спокойно и заради слабата активност, и заради гласуването с една бюлетина. Крайните резултати бяха готови рано-рано. Членовете на Общинската избирателна комисия и секционните комисии за разлика от колегите си, които работеха усилено по балотажите на местния вот, спокойно се прибраха по домовете си към 22 часа.
710 са бюлетините пуснати за президентската двойка на ГЕРБ срещу 538 за кандидатите на БСП.
 

Най-четено

Темите от "Рила"

Етикети