Новата тройна коалиция в Дупница изкара с 1763 гласа повече за ГЕРБ

DenNews.bg
30.10.2011
размер на текста:

Новата тройна коалиция, която се сформира предизборно в Дупница изкара точно 1763 гласа повече за кандидат-кмета на ГЕРБ Методи Чимев пред опонента му от БСП Станислав Павлов. Това сочат окончателните резултати, според които кандидатурата на Чимев са подкрепили 10401 гласоподаватели, а тази на Павлов 8638 души.
Музика и викове цепят площада в Дупница, като в центъра на купона разбира се е щабът на ГЕРБ и най-вече областният земеделски шеф Крум Милев. С тренинг от фирмените курбани, където той винаги се изявява зад микрофона, Милев направо засенчи попфолк примата Ивана с изпълнение на песента й „Шампанско и сълзи”.
Много по-тихи са опонентите на ГЕРБ в централата на БСП. Там отчитат с над 2000 гласа повече от първия тур, но тепърва ще анализират резултатите от изборите.
На пръв поглед обаче е видно, че победата на ГЕРБ се дължи на сериозната подкрепа от сформираната тройна коалиция в Дупница-ГЕРБ, Лидер, „Атака-ВМРО”, придружена от ОДС. Всъщност само гласовете на Лидер от първи тур- 1803 гласа оправдават днешната разлика.
Видно е обаче, че симпатизантите на партиите, които излъчиха свои общински съветници, но изпаднаха от играта за кмет и се включиха в коалицията анти БСП не са подкрепили под строй решението на лидерите. На първи тур ОДС събраха 2088 гласа, „Атака-ВМРО”-881, а ГЕРБ 6979 гласа.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети