Празнична заря в Дупница изправи на нокти щабовете на ГЕРБ и БСП, които се надцакват с жалби

Даниела Методиева
30.10.2011
размер на текста:

Празнична заря на площада в Дупница изправи на нокти предизборните щабове на ГЕРБ и БСП в Дупница. Оказа се, че тя е от сватбари, които празнуват в един от ресторантите в центъра на Дупница. Общо 14 станаха жалбите, които са внесли едни срещу други двата щаба на ГЕРБ и БСП в Дупница час преди финала на изборния ден. Председателят на ОИК Десислава Стойнева обясни, че те са за купуване на гласове, за предизборна агитация с високоговорители от лек автомобил, за извозване на избиратели. Общи взето, двата щаба се надцакват едни други и се надпреварват кой пръв да внесе жалба или пък отговарят на вече внесена такава с почти същите мотиви.
Иначе към 18ч. избирателната активност в община Дупница стигна 42%. За президент своя вот са дали 18 805 избиратели, което прави 42,80%. За кмет в урните бюлетини са пуснали 18 702-ма жители на общината, което прави 41,80%.
Все още няма заявки за удължаване на изборния ден от нито една от секциите, по информация на Десислава Стойнева представители на двата щаба са се струпали пред Механотехникума и ОУ Неофит Рилски, за да се следят за купуване на гласове. Там гласуват най-много роми в Дупница.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети