Застъпниците в Сапаревобасно масово без баджове, дишат във вратовете на избирателите

DenNews.bg
30.10.2011
размер на текста:

Снимка: dennews.bg

Застъпниците на политическите партии по секциите в община Сапарева баня масово не носят баджовете си и стоят в близост до кабинките за гласуване в разрез с правилата за организация на изборния ден.
Екипът ни попадна на такова масово нарушение в секциите в село Сапарево. Там застъпник без бадж се опита да забрани на екипа ни да влезе в секцията, като твърдеше, че това е забранено. Всъщност забраната за внасяне на фотоапарати и телефони с камери важи само за тъмните стаички, но не и за медиите. Докато на висок глас се опитваше да ни убеди, че извършваме нарушение мъжът отказваше да се легитимира и постави баджа си на застъпник едва след наш сигнал до Общинската избирателна комисия.От там посочиха, че застъпниците не само трябва да насят отличителни белези, но и да стоят на не по-малко от 3 метра от стаичките за гласуване-правило, което също беше нарушено в секциите в Сапарево, без обаче секционната комисия да вземе мерки.
След наш сигнал на място проверка извършиха представители от щаба на ГЕРБ. По данни на щаба застъпниците в почти всички села в общината за били принуждавани да махат баджовете си. Затова и на място те свариха собствените си хора без баджове, но след намесата им всички наблюдатели сложиха отличителните си знаци.
Застъпниците обаче обясниха, че няма как да спазят изискването да са на 3 метра от кабинките и да не се смесват с избирателите, оправдавайки се с тесните помещения определени за секции.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети