Полиция привика бившия шеф на ОбС-Сапарева баня за агитация

DenNews.bg
30.10.2011
размер на текста:

Внчо Златанчев

Полиция е привиквала на разпит бившият председател на ОбС-Сапарева баня и новоизбран общински съветник Венчо Златанчев за извършване на агитация в изборния ден. Информацията, че той е бил арестуван беше опровергана, но Златанчев е писал обяснения.
Сигналът е подаден от Иван Митин до местния полицейски шеф. В общинската избирателна комисия в курортния град няма постъпил писмен сигнал, но въпреки това от там обясниха, че Златанчев е извозил до секцията в с. Сапарево баба си. От щаба на ГЕРБ веднага попитаха колко баби има Златанчев, тъй като според техни хора в Сапарево Златанчев не спира да извозва възрастни хора постоянно.
Междувременно сигнали до полицаите охраняващи реда на изборните секции от ГЕРБ са подали сигнали за наличието на множество хора пред секциите в Овачрци и квартал „Гюргево”, които са нямали удостоверения за застъпници. В Овчарци хората са били отстранени от полиция, а в „Гюргево” групичките сами са се разбягали. Пред секциите в село Ресилово също има групи хора без баджове и удостоверения, те се разбягали при вида на заместник-областния управител на Кюстендилско Даниела Годинова, обясниха още от щаба на ГЕРБ.
Към 10 часа избирателната активност в община Сапарева баня е била 24,64% за местния вот и 24,44% за президентския.
Темпът на гласуването върви като през първия тур, но засега няма дълги опашки. Хората чакат, но значително по-малко от миналата неделя, когато се чакаше в рамките на час-час и половина.


 

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети