600 служители на МВР охраняват изборния ден в област Кюстендил

dennews.bg
30.10.2011
размер на текста:

Над 600 служители на МВР ще бъдат ангажирани в опазването на реда и сигурността при провеждането на изборите за президент и местна власт в Кюстендилска област, съобщават от Пресцентъра на Областната дирекция на полицията.
В ОДМВР – Кюстендил, продължава работата на изградения оперативен щаб, който ще ръководи дейностите по обезпечаване на сигурността и обществения ред по време на изборите. Създадена е необходимата организация, за да се гарантира свободното упражняване на избирателните права на гражданите и да се реагира своевременно в рамките на закона срещу евентуални нарушения в изборния ден.
Разработен е план за ефективно полицейско присъствие на обществените места. Обезпечена е охраната на местата за гласуване и за съхраняване на бюлетините и са набелязани маршрутите за придвижване на автомобилите, с които ще се превозват изборни материали.
Засилен ще бъде контролът по пътищата, за да не се допуска усложняване на пътната обстановка и автомобилни произшествия.
Служители на ОУПБЗН – Кюстендил провериха помещенията, в които ще са избирателните секци, и тяхната пожарообезопасеност.
За да могат гражданите с изгубени или откраднати лични документи да упражнят правото си на глас, група “Български документи за самоличност” в ОДМВР и службите в районните управления “Полиция” в Кюстендилска област ще работят на 29.10.2011 г. е от 8.00 до 18.00 ч. В изборния ден,30.10.2011 г., гражданите могат да подават заявления за издаване на удостоверения в районните управления от 8.00 до 15.00 ч., а в ОДМВР – Кюстендил, от 8.00 до 18.00 ч.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети