10 дупничани, навършили пълнолетие, гласуват днес за пръв път

Даниела Методиева
30.10.2011
размер на текста:

10 жители на община Дупница, които са навършили пълнолетие между двата тура, ще гласуват днес за пръв път.
44 764 са жителите на община Дупница, които днес имат право да гласуват за президент, а 43 942- за местна власт.
Разликата идва оттам, че всички, които са били с настоящ адрес в Дупница, но живеят в чужбина, са попаднали в забранителните списъци за местна власт.
И за втория тур днес инвалидите в Дупница ще могат да упражнят правото на глас в две от секциите в Спортната зала с номера 11 и 12. Осигурен е и безплатен транспорт до избирателните секции, който може да бъде заявен в деня на изборите на на телефон: 0886 445 255 . За отговорник по транспорта със заповед е определено да бъде Димитринка Димитрова – технически сътрудник в Общинска администрация.
Трима прокурори ще бъдат дежурни в сградата на съда в Дупница днес от 7 ч. сутринта до 19 ч., когато официално е краят на изборния ден. На разположение на гражданите са административният ръководител на държавното обвинение Величка Шопова и двамата Радослава Митева и Даниела Гюрова. Тримата прокурори ще обслужват освен община Дупница и съседните- Бобов дол, Сапарева баня, Рила, Кочериново и Бобошево.
Сградата на съда в Дупница ще бъде достъпна за граждани през целия ден, като те ще могат и лично да подават сигналите за нарушения. Ако се налага, проверки ще бъдат извършвани и на място, а при претърсване и изземване ще бъде викан и дежурен съдия за подписване на протоколите.
Eто и телефоните, на които граждани могат да подават сигнали при нарушения на изборния кодекс:
Величка Шопова- 5-09-64
Радослава Митева и Даниела Гюрова- 5-09-65
В случай, че има нередности с личните карти заради изтекъл срок, повреждане или изгубване, Областните дирекции на МВР ще бъдат на разположение на гражданите.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети