Задържаха дупничанин, заплашвал с убийство чрез SMS общински съветник от ГЕРБ

В ареста на полицията преспал и известният Станко Бореца, принуждавал ресиловец да гласува за Сашо Иванов

dennews.bg
27.10.2011
размер на текста:

Дупничанинът Димитър Димитров е задържан в ареста на полицията в Дупница за изпращане на SMS на общинския съветник от ГЕРБ Иван Фулев със закана за убийство. Докладът е внесен в Районна прокуратура в Дупница от полицията, започва проверка по случая. От жалбата, внесена от Иван Фулев, който е бивш директор на Механотехникума става ясно, че есемесът е бил изпратен през нощта на 23-и срещу 24-и октомври.
Още един арест е бил извършен вчера, тази нощ е преспал известният дупничанин Станко Станев-Бореца, който е бил задържан снощи от дупнишки полицаи след силова агитация в село Ресилово. Приближеният на Братя Галеви заплашвал жител на село Ресилово да гласува за независимия кандидат за кмет на Сапарева баня Сашо Иванов.
Станко Бореца е бил задържан по разпореждане на началника на полицията в Дупница Борислав Динев по жалба на Николай Георгиев от село Ресилово. Георгиев е подал сигнал в полицията и прокуратурата, че в собственото му заведение в село Ресилово вчера е бил заплашван от Станко Станкев, че ако не гласува в полза на досегашния кмет и кандидат за нов мандат Сашо Иванов, ще му срине бизнеса.
Станко Станкев вече е освободен от ареста, срещу него тече лична проверка от прокурор Мирияна Кожухарова, обясни говорителят на държавното обвинение в Дупница Емил Павлов. По време на разпитите е станало ясно, че Николай Георгиев е давал противоречиви показания в полицията и прокуратурата. А свидетели на разговора твърдели по време на разпити, че отправените заплахи от страна на Станко Станков били под формата на шега.
„Действаме незабавно при сигнали за нарушения и недопустима агитация”, обясни полицейският шеф на Дупница Борислав Динев.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети