Потвърдиха ареста на Гълъбин Боевски

dennews.bg
27.10.2011
размер на текста:

Имаме потвърждение за задържането на Гълъбин Боевски в Бразилия.Това каза за News.bg говорителят на външно министерство Весела Чернева.
От управлението на федералната полиция в Сао Пауло е потвърдено, че Боевски е задържан на летището с 9 кг кокаин, разпределен в три куфара.
Главният прокурор Борис Велчев обясни днес, че все още няма информация за арест на Гълъбин Боевски. Ако бъде потвърден фактът, който се изнесе в медиите, ще трябва да се образува съответното досъдебно производство в България, поясни Велчев, цитиран от БГНЕС.
Досъдебно производство в България ще трябва да се образува, ако се потвърди тази информация, защото Гълъбин Боевски е български гражданин.
Според бившия началник на сектор "Наркотрафик" в ГДБОП Калин Миков вероятната причина, заради която Боевски, е пренасял наркотиците, са негови дългове. За пренос на подобно количество наркотици максималната сума, която можел да получи трафикантът, е 10 000 евро.
Латиноамериканските картели често изпращат „емисари" в България, които набират желаещи да пренасят дрога през океана. Тъй като цените на кокаина в Латинска Америка са ниски, трафикантите не получават големи суми, допълни той, цитиран от БНР.
Днес Гълъбин Боевски трябва да бъде изправен пред предварителен съд в Сао Паоло. Според юристи, наказанието за подобно престъпление в Бразилия е от 15 до 20 години затвор.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети