14 г. строг затвор за банковия обир със заложници в Сливен

DenNews.bg
25.10.2011
размер на текста:

Случката се разигра на 23 март т.г. Снимка: Архив

Охранителят Стефан Петров, който направи опит за въоръжен обир на банка в Сливен и държа часове наред заложници, ще прекара 14 години и 6 месеца в затвора, при първоначален строг режим. Това постанови днес Сливенският окръжен съд.
На 23 март т.г. 28-годишния Стефан от село Кортен опита да открадне близо 400 хиляди лева от офиса на "Инвестбанк" в Сливен. При нахлуването в банката той простреля охранителя Станчо Станчев, което в обвинението беше записано като опит за въоръжен грабеж с опит за убийство. По това обвинение Петров получава 11 години затвор, а за останалите обвинения - задържане на петима заложници, притежаване на различен калибър патрони без разрешително и унищожаване на банково имущество, се налагат още 3,5 години лишаване от свобода. От присъдата се приспада времето на задържането на Стефан Петров. Той трябва да заплати за нанесени неимуществени щети на простреляния охранител сумата от 150 хиляди лева, още над 6000 лева по определените срещу него граждански искове и съдебни разноски.
Защитникът на Стефан Петров – адвокат Марин Марковски ще оспорва квалификацията на обвинението за опит за убийство, информира БГНЕС.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети