Правят парк в девическия манастир в Ресилово по проект

dennews.bg
25.10.2011
размер на текста:

С отпуснати средства от програмата за селските райони в Девическия манастир „Покров на Пресвета Богородица", с. Ресилово ще бъде изграден парк за отдих, сцена, детски кътове за игра, чешма с мостче и извършено цялостно озеленяване. Финансирането на проекта ще бъде осигурено от Оперативна програма „Развитие на селските райони”.
Това стана ясно днес, след като първите пет проекта за ремонт и благоустрояване на църкви бяха подписани в Министерския съвет в присъствието на премиера Бойко Борисов и земеделския министър Мирослав Найденов, информира news.bg. И 5-те проекта, сред които е и този за девическия манастир в Ресилово, са на обща стойност 2 млн. лв.
Сред финансираните проектите за реконструкция са Храм „Успение Богородично", гр. Брегово, общ. Брегово, обл. Видин; Храм „Свети Великомъченик Георги", с. Делейна, общ. Брегово, обл. Видин; Храм „Свети Георги Победоносец", с. Тимарево, общ. Хитрино, обл. Шумен; църквата „Свети Великомъченик Георги" в гр. Белоградчик.
Предвиждат се 100 такива проекта на обща стойност 40 млн. лв., изтъкна Мирослав Найденов и изказа благодарност на Държавен фонд „Земеделие".
„Един паметен ден за България е днес, за българската църква", изтъкнаха присъстващите в МС представителите на църквата. Те изказаха благодарност на държавата за духовния жест и подкрепата на величествените, но разрушаващи се храмове.
 

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети