Гробовете на Кадафи и син някъде в пустинята

DenNews.bg
25.10.2011
размер на текста:

Временното правителство отказа да предаде тялото на Кадафи на вдовицата му.

Убитият либийски водач Муамар Кадафи и синът му Мутасим са били погребани някъде в пясъците на либийската пустиня, като гробовете им ще останат в тайна.
"Кадафи и синът му Мутасим бяха погребани рано сутринта на тайно място с отдаването на необходимото уважение. Ще обявим повече подробности официално по-късно", съобщи високопоставен представител на временното правителство. Представител на въоръжените сили от Мисурата, където телата бяха изложени публично, потвърди погребението. Верните на Преходния национален съвет сили спореха за това какво да се прави с тялото на Кадафи, но в крайна сметка започналото разлагане ги принуди вчера да прекратят излагането на тялото, информира Ройтерс, цитирана от БГНЕС.
Полковника загина на 20 октомври при военни действия край Сирт.
Междувременно стана ясно, че бившият либийски лидер е написал на 5 август писмо до бившия си приятел, премиера на Италия Силвио Берлускони в което го моли да спре бомбардировките, които избиват либийците и техните деца. В писмото Кадафи признава, че е изненадан от поведението на Берлускони, с когото бе сключил договор за приятелство в интерес на италианците и либийците, добавя bTV.
Писмото е било предадено в началото на август в Рим на италианските власти от двойка италиански приятели на полковника.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети