Гладиатор с един медал от силния турнир в Белград

Константин Соколов
24.10.2011
размер на текста:

Таекуондистите на СК Гладиатор се върнаха с един медал от силния международен турнир от клас „А”, състоял се в Белград. Състезанието в столицата на Сърбия събра над 900 участници от 32 страни. Отличието за дупнишкия клуб донесе Валентин Крумов, който спечели бронз при кадетите.
Съотборниците на Крумов бяха съвсем близо до отличията, но малшанса и някои тактически грешки им попречиха да се качат на почетната стълбичка. Още в първата си среща завърналият се към активна състезателна дейност Георги Евтимов трябваше да се срещне със световния шампион от Хърватска и логично отстъпи. Теодор Георгиев пък стартира много силно и постигна две убедителни победи над таекуондисти от Великобритания и Черна гора и жребият отреди да се изправи срещу иранец в битка за медалите. В този двубой дупничанинът натрупа преднина от 3 точки, но 30 секунди преди края наивно изпусна победата. Нещо подобно се случи и с Кристиян Димитров, който в първия си мач премери сили със силен състезател от Хърватска. Димитров водеше в резултата, но само 5 секунди (!) преди края на битката, опонента му успя да измъкне победата. Виктория Константинова също започна убедително и взе 2 победи над съпернички от Гърция. В 3-ата си среща обаче българката отстъпи на представителка на Сърбия, след като също допусна обрат в края и се размина с медала. Стефан Самарджиев пък в първия двубой спечели с нокаут и реши да повтори упражнението и във втория си мач. Там обаче след като имаше аванс от 5:1 допусна тактическа грешка и отстъпи на противника си.
Недостатъците в играта бяха забелязани от треньора на Гладиатор Христо Михалчев. „Мога да кажа, че сами се бихме. Имахме по-големи цели. Анализирахме представянето си и видяхме, че грешката си е в нас. В някои срещи ни липсваше късмет, но не може да допускаме такива обрати в последните секунди. Предстои ни доста работа в тази насока”, коментира Михалчев.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети