Кандидатът за кмет от ГЕРБ води с 4% опонента си от БСП за кметския стол в Дупница

Даниела Методиева
24.10.2011
размер на текста:

Кандидатът за кмет от ГЕРБ Методи Чимев води опонента си от БСП Станислав Павлов с 4%. Това сочат резултатите от вчерашния вот в Дупница. За Методи Чимев са гласували 6 979 избиратели, а за Станислав Павлов- 6 269.

От имащите право на глас в общината вчера са гласували 21 195 души за кмет и 21 184 за общински съвет от при имащие право на глас 43 944 души.

На трето място с 1 566 гласа е кандидатът на Коалиция за промяна Методи Стойнев, след него се нарежда кандидатът за кмет на местната коалиция АБВ Пламен Миланов с 1 174 гласа. Кандидатът на коалиция СДС Пламен Данаилов е на 5-о място  1064 гласа.

В общинския съвет в Дупница от листата на ГЕРБ влизат 11 съветници, като за тях са гласували 5003-а дупничани. Следват ги БСП с 8 съветници, а за тяхната листа своя вот са дали 3 634 гласоподаватели. ОДС се нарежда на трето място с 2 088 гласа за листата, което им дава право на 4-има представители в местния парламент. Партия ЛИДЕР ще има същия брой общински съветници, като за листата своя вот са дали 1 803-има дупничани.
Коалиция за промяна- Атака, ВМРО, ДСБ ще има двама общински съветници. За тяхната листа са гласували 881 жители на общината.
Изненадата за вчерашния вот дойде от бившия кмет на Дупница Първан Дангов, който се яви на местните избори като независим кандидат за общински съветник  и успя да събере 1 109 гласа. 

В общинския съвет в Дупница влиза и юриста в настоящия парламент Йонко Гергов, който се яви като кандидат-кмет и водач на листата на Партия на зелените, която събра 626 гласа. РЗС също вкарва свой представител в общинския съвет в Дупница и това е бизнесменът Иван Бански, който е и съветник в настоящия парламент. За неговата листа са гласували 605 дупничани. НДСВ също ще има свой представител в ОбС и това е водачът на листата и съветник в настоящия парламент Силвия Овчарченска.

След вчерашния вот три села в община Дупница си имат кметове. Васил Бански, който е подкрепен от БСП ще бъде управник на село Баланова, а Марияна Димитрова, издигната от ОДС. Досегашният кмет на село Джерман Ангел Цветков бе преизбран от листата на СДС.

На 30-и октомври за кметския стол ще има балотаж в три от селата на община Дупница. На втори тур ще се избират управници. В село Яхиново сили ще мерят независимият кандидат Елка Скоклева и Владимир Боцев от ОДС. В село Самораново на балотаж отиват Борислав Костадинов от ГЕРБ и Евгени Чорбаджийски от БСП.  В село Червен брег  за мястото на управник ще за гласовете на избирателите до неделя ще се съревновават две дами- това са Иванка Черешарска, издигната от ГЕРБ и Нели Георгиева от БСД.

За президентския вот в Дупница преднина има Плевнелиев с 43,80%, следван от Ивайло Калфин с 28,90%. За Плевнелиев са гласували 8 875 жители на общината, а за Калфин- 5858.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети