Крум Маринов и Димитър Сотиров отиват на балотаж в Бобошево

600 недействителни бюлетини изникнаха при първото за страната ни експериментално броене, което приключи към 5 ч. тази сутрин

Даниела Методиева
24.10.2011
размер на текста:

Кандидатите на БСП Крум Маринов и на ГЕРБ Димитър Сотиров отиват на балотаж в Бобошево. Разликата между двамата е 20 гласа в полза на Крум Маринов, за който своя вот са дали 532-ма избиратели, а за Димитър Сотиров- 512.
По време на продължилото близо 7 часа експериментално броене на бюлетините, което за пръв път се въвежда в страната ни и за което жребият се падна на община Бобошево стана ясно, че близо 600 бюлетини са недействителни. То се оказа доста мъчително, продължи близо 7 часа и приключи към 5ч сутринта, като държа под напрежение всички предизборни щабове. За определянето на резултатите от вота членовете на комисията се позоваха на гласовете на 2050 от избирателите.
Кандидатът на ЛИДЕР- бившият шеф на КАТ-Дупница Николай Вуковски се нарежда на трето място с 305 гласа, Гергана Виделова от коалиция Бъдеще за община Бобошево събра 218 гласа, а на Атака Райчо Цветин- 240.
Вече е ясна и конфигурацията в общинския съвет в Бобошево, където само с един общински съветник превес ще има ГЕРБ. За тяхната листа са гласували 334-има души, за БСП- 325, за Атака- 211, ЛИДЕР- 207 и на коалиция Бъдеще за община Бобошево- 197. При това разпределение на гласовете ГЕРБ ще има 3-има общински съветници, а останалите по 2-ма.
Вече са ясни и резултатите в трите села, в които се избираха кметове вчера. Досегашния управник на село Слатино Сашка Тренева спечели още на първия тур и с 205 гласа остава на този пост. Досегашния кмет Красимир Николов отива на балотаж с кандидата на Атака Николета Рударска, като двамата имат съответно по 130 и 50 гласа. В село Блажиево за кметския стол на 30-и октомври ще се съревновават Пламен Иванов от коалиция Бъдеще за община Бобошево, който събра 72 гласа и Пламен Лахчев на ЛИДЕР с 60 гласа.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети