Ромският вот удължава изборния ден в Дупница

В последния момент заличиха регистрацията на кандидат-кмет за с. Баланово, защото не бил с адресна регистрация там

Даниела Методиева
23.10.2011
размер на текста:

Огромно струпване на роми в секциите в Механотехникума в Дупница е причината тук да бъде удължен изборния ден. Минути преди официално обявения край на вота в 19 ч. пред секциите и пред сградата на училището се получи стълпотворение и новината, че изборният ден се удължава до 21 ч., успокои духовете и намали блъсканицата. И тук като цялата страна и след инструкция от ОИК лични карти ще се събират до 20ч., след което право да гласуват ще имат само тези, които са ги подали до този час.
Часове преди края на изборния ден бе заличена регистрацията на кандидата за кмет на село Баланово от партия ЛИДЕР Явор Митов. Председателя на Общинската избирателна комисия Десислава Стойнева обясни, че точно днес са установили, че по постоянен и настоящ адрес той е с регистрация в Дупница. Преди това от СИК не проверили в ГРАО регистрацията, а се позовали само на данните от декларацията, която кандидат-кметът им предоставил.
Все пак фактът, че кандидат-кметът бе заличен преди края на изборния ден е добре, защото ако беше избран, щеше да се наложи в село Баланово да се провеждат нови избори.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети