Спокойно протича изборният ден в Кюстендилска област

dennews.bg
23.10.2011
размер на текста:

В спокойна обстановка протича изборния ден в Кюстендилска област, съощават от Пресцентъра на Областната дирекция.
10 сигнала са постъпили в районните управления “Полиция” в областта за различни нарушения – 1 се отнася до твърдение за предварително попълнена бюлетина, 1 сигнал за оказване на натиск над избиратели за гласуване за определена листа, 8 сигнала за превозване на избиратели до избирателните секции, посочени са превозните средства. След извършена проверка от полицията по постъпилите сигнали материалите са докладвани на прокуратурата. Връчени са 6 протокола за предупреждение по ЗМВР по чл. 56, ал.1 от ЗМВР, с които лицата са предупредени за отговорността по чл. 167, ал.2 от НК. Няма задържани лица за престъпления и нарушения, свързани с изборите.
23-ма граждани от Кюстендилска област са получили днесдо 11.00 ч. личните си карти, 35 са получили удостоверения, издадени от група “Български документи за самоличност”, за да могат да упражнят правото си на глас.
Удостоверенията се издават само след подадено заявление за издаване на лична карта и са валидни само пред секционните избирателни комисии. Гражданите могат да подават заявления за издаване на удостоверения в районните управления от 8.00 до 15.00 ч., а в ОДМВР – Кюстендил, от 8.00 до 18.00 ч.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети