Бобошевското село Сопово с най-висока избирателна активност- 68,89% към 13 ч.

Даниела Методиева
23.10.2011
размер на текста:

Бобошевското село Сопово се оказа с най-висока избирателна активност в общината. До 13 ч. своя вот за президент и вицепрезидент са пуснали 31 от 45-те избиратели, което прави 68,89%, обясни председателят на Общинскатат избирателна комисия в Бобошево Емил Атанасов.

 

Заради високата избирателна активност в това село се наложи представителите на Общинската избирателна комисия да занесат допълнително бюлетини. Оказа се, че са транспортирани едва 30 броя и някои от избирателите, предимно възрастни хора, трябваше да чакат, за да им доставят още, за да пуснат своя глас.
В цялата община Бобошево избирателната активност е сравнително висока на фона на останалите общини в областта. За президент и вицепрезидент вече са гласували 41,4% от избирателите, а за местна власт- 42,4%. И тук като в други общини има разлика в избирателните списъци за президент и вицепрезидент и местна власт заради изискването поне 4 месеца преди вота избирателят да е с постоянен адрес в общината. Затова и броят на избирателите по списъците за президент са 2 880, а за местна власт- 2841.
 

Най-четено

Темите от "Бобошево"

Етикети