Затвориха 2 склада и магазин за фалшифицирани млечни продукти

dennews.bg
21.10.2011
размер на текста:

Два склада и един магазин за търговия с храни и хранителни продукти са затворени в София заради установено наличие на фалшифициран млечен продукт.Това установи Агенцията по храните, съобщава news.bg.
До масираните проверки в столични складове се стигнало след извършена рутинна проверка в търговски обект. Българска агенция по безопасност на храните издаде 10 броя Актове за установено административно нарушение (АУАН) и 3 броя заповеди за прекратяване дейността на обект.
Във връзка с констатирано наличие на фалшифициран млечен продукт в търговската мрежа и последвалите насрещни проверки за периода 17 - 20 октомври БАБХ извърши21 броя проверки в обекти за търговия на едро и дребно с храни и хранителни продукти. При проверките е констатирано наличие на фалшифициран млечен продукт, сневярна етикетировка и неверни съпроводителни документи.
Продуктът е доставен от фирма „В и И ГРУП" ООД - Добрич в склад, собственост на ЕТ „Ади - Димитър Стоянов" - София иимитира продукт на утвърдена на българския пазар търговска марка - производител на сирене.
След извършена документална проверка се установи, че фирма „В и И ГРУП" няма склад, регистриран по смисъла на Закона за храните. Складът, собственост на фирмата получател ЕТ „Ади - Димитър Стоянов", за която има съмнения за манипулация по отношение на етикетировката, е затворен със заповед за спиране на цялата дейност на обекта.
При проверка в склад, собственост на фирма ЕТ „Велизара - Снежанка Иванова - София се установи наличие на 20 броя тенекии краве сирене, получено от склада на фирма ЕТ „Ади - Димитър Стоянов".
Установено е също несъответствие между партидните номера изписани в документа и тези върху етикетите на тенекиите със сирене.
От млечния продукт е взета проба за лабораторен анализ, която показа наличие на растителна мазнина в продукта. На отговорника по Системата за самоконтрол е съставен акт, а на управителя на фирма ЕТ „Велизара - Снежанка Иванова" е връчена заповед за спиране на експлоатация на обекта.
При проверка в магазин „Класик" на фирма ЕТ „Станко Атанасов" - София са намерени 3 броя тенекии със сирене по 14 кг. без придружителни документи. На фирмата е съставен акт за установено административно нарушение. На управителя на обекта е връчена заповед за спиране от експлоатация на обекта.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети