Учителите в Дупница пак останаха излъгани за заплатите

След поредната среща със представители на КНСБ кметът Атанас Янев заявил, че „чака едни пари и веднага ги превежда”

Даниела Методиева
21.10.2011
размер на текста:

инж. Атанас Янев

„Чакам едни пари и веднага превеждам заплатите на учителите за септември”. Това е отговорът, който кметът Атанас Янев е дал днес след поредната среща с лидера на КНСБ Тодорка Дамянова във връзка с обещаното изплащане на заплатите. Вчера парите трябваше да бъдат преведени по сметките и днес учителите да си тръгнат след последния работен за тази седмица ден със заплатите за септември. Това така и не се случи, и на педагозите ще им се наложи да почакат най-малко поне още 3 дни, тъй като заради изборите понеделник- 24-и октомври е неучебен ден.

Тодорка Дамянова 


Янев е дал и по-щедро обещание пред Тодорка Дамянова- до края на мандата си, от който остава най-много седмица, да се издължи на всички.
Така за пореден път учителите в Дупница останаха излъгани за заплатите си. От месеци насам едва на 6-и октомври Атанас Янев изпълни обещанието си и точно в този ден изплати заплатите на учителите, но за месец август. Това стана след отпускането на държавните субсидии за училищата в общината за месец октомври.
Учителите в Дупница бяха в стачна готовност, когато се забавиха и заплатите им за месец август, но след като бе подписано споразумение между Атанас Янев и директора на ОУ „Неофит Рилски” на 28-и септември, недоволството бе потушено.
Заради бавенето на учителските заплати и неправомерното отклоняване на бюджетни средства в момента тече и проверка на Окръжна прокуратура срещу кмета на Дупница Атанас Янев. Тя започна след като учителката от ОУ „Неофит Рилски” Лили Георгиева подаде жалба в дупнишката районна прокуратура. Преписката бе изпратена по компетентност на държавното обвинение в Кюстендил тъй като се касае за престъпление по служба и разпореждане с бюджетни средства не по предназначение.
 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети