С тържествен водосвет на площада започнаха честванията за празника на Дупница

dennews.bg
19.10.2011
размер на текста:

С тържествен водосвет за здраве и просперитет, отслужен от архиерейския наместник на Дупнишка духовна околия отец Георги Паликарски, започнаха официалните чествания послучай празника на града- 19-и октомври- Денят на закрилника на българския народ Свети Иван Рилски. Стотици жители на града се стекоха на площада пред общината , за да видят празничната програма. Кметът Атанас Янев прочете и последното за мандата си приветствено слово към жителите на града за празника на града.
Честванията в Дупница ще продължат с откриване на изложба в галерия Околийската къща, озаглавена Лица на класиката, модернизма и съвременното изкуство. В експозицията са включени избрани творби от общинската художествена колекция на Владимир Димитров- Майстора, Д. Казаков- Нерон, Патрики Сандев и Николай Янакиев. След откриването й, от 17,30ч. в Галерията ще бъде представена книгата "Опълченците на Дупница" с автор Венцеслав Аракчиев с участието на музиканти от Кюстендил, които ще свирят на флейта, пиано и саксофон.
От 19 ч. на сцената на Общински драматичен театър „Невена Коканова” дупнишките актьори ще представят премиера на пиесата „Спасителят”.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети