Есента се връща, слънцето топи проблемите в бедстващите райони

DenNews.bg
19.10.2011
размер на текста:

Есента се връща с температури между 13 и 18 градуса. Това обещават синоптиците за следващите дни. И докато чакаме живакът да послуша прогнозите, есенното слънце вече топи проблемите в бедставащите райони в страната-предимно Североизточна България, където само за няколко дни подранилата зима доведе до смъртта на един човек, блокирането на жп транспорта, наводнени и блокирани пътища.
По последна информация, всички бедставащи хора и пътници, които бяха хванати в снежния капани по пътища и жп гари вече са спасени.
Продължава работата по отстраняване на авариите на контактната мрежа на БДЖ, които доведоха до спирането на редица влакове.
234 селища в страната са без ток. Най-тежко е положението в Габровско, където електрозахранване нямат 186 населени места.
Във всички засегнати участъци работят аварийни екипи.
Вчера електропреносната мрежа в Северна България е била пред пълен срив, заради повишеното потребление на ток, това обясни министър Трайчо Трайков.
През последните 24 часа на телефоните на Агенция пътна инфраструктура са получени и приети над 2 600 обаждания. Екипите за зимно поддържане са в денонощен режим на работа.
Проходът на Републиката е отворен за движение, но пропускането се извършва поетапно.
Затворени са проходите:
- „Златишки проход" - път ІІ-37 Етрополе-Златица е затворен за МПС.
-„Твърдишки проход" -път ІІІ-662 Твърдица-Елена затворен за МПС, поради лошо експлоатационно състояние. Обходен маршрут-проход „Вратник".
-„Дюлински проход" - път ІІІ-906 забранено е движението на товарни МПС. Обходни маршрути: път І-9 Варна-Обзор-Слънчев бряг или Ришки проход.
- „Айтоски проход" - път ІІІ-208 Провадия-Айтос забранено е движението на МПС над 20 т. през стоманен мост на р. Казан дере. Товарните МПС да се движат с вериги.
- „Шипка" - път І-5 /Е-85/ забранено е движението на МПС над 10 т.- срок до 31.03.2012 г.-затворен временно за почистване.
- „Вратник" - път ІІ-53 Елена-Сливен-Ямбол забранено е движението на МПС над 10 т.-затворен за почистване.
-„Петрохан" - забранено е движението на товарни МПС над 10 т.; временно е забранено движението на товарни МПС с ремаркета и полуремаркета
- „Троянски проход" - път Троян-Кърнаре - затворен за всички МПС.
- Път Батак - Доспат - всички МПС да се движат без ремаркета и полуремаркета.
Затворени са пътища и редица второстепенни пътища в Бургаско, Великотърновско, Видинско, Пазарджишко, Пловдивско, в област Стара Загора.
АПИ се обръща с молба към водачите да шофират с повишено внимание. През проходите леките автомобили трябва да са оборудвани със зимни гуми, а за тежкотоварните автомобили е задължително зимно оборудване.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети