Десетки коли и камиони блокирани заради снега

dennews.bg
18.10.2011
размер на текста:

Огромна колона от автомобили и ТИР-ове се е образувала на пътя преди Велико Търново, в района на село Балван. Хората там не могат да продължат пътя си заради непочистен път, информира news.bg.
В Ришкия проход са блокирани 50-60 автомобила, там през цялата нощ е имало снежна буря. Шофьорите са подали сигнал на телефон 112, но все още помощ не е изпратена. Колите не могат да продължат пътя си, защото има навявания от сняг.
Зимната обстановка в Габровско се е усложнила след падналия обилен мокър сняг.
И днес остава в сила предупреждението за лошо време в Източна България. Училищата във Варна няма да работят. На много места в страната има непроходими пътища, но няма представители на отговорните институции, които да дават необходимата информация, да предупреждават или да отклоняват движението.
Обилни валежи и паднали от силния вятър дървета причиняват сериозни затруднения в придвижването в Източна България. Почти парализиран е трафикът по някои от основните булеварди на Варна, където задръстванията са причинени от многото аварирали в поройния дъжд автомобили. Проблеми с паднали дървета, силен вятър и мокър сняг има и в област Бургас, като затворен до почистване от дърветата остава пътят Средец - Елхово.
Проходите Златица - Етрополе, Твърдица - Елена, Троян-Кърнаре, на Републиката са затворени, а Дюленски е затворен за товарни автомобили. Шипка е затворен, поради паднали дървета.
Опасност от подащи камъни има в Искърското и Кресненско дефиле, прохода на Републиката, по пътя Нови Искър - Лакатник, Драгичево-Рударци, Юндола-Голямо Белово, Асеновград-Смолян, Бобошево-Четирци, Мездра-Ботевград, и Момчилград-Крумовград.
Всички автомобили трябва да са с вериги, а товарните без ремаркета и полуремаркета през проходите Рожен, Пампорово и Превала и по пътя Кричим - Девин.
Товарните автомобили да са без ремаркета и полуремаркета през прохода Петрохан и по пътя Белово - Юндола, Батак - Доспат и в област В.Търново. Забранено е преминаването на товарни автомобили по пътя Смоличано - Пелатиково (обл. Кюстендил).
Ограничения за движение на МПС по път І-8 Хасково-Свиленград-КПП Капитан Андреево поради изграждане на временна пътна връзка. Поради профилактика е затруднено движението по пътя Гоце Делчев - Петрич - Златарево.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети