Гумени тротоари за пияниците в Австралия

dennews.bg
17.10.2011
размер на текста:

Пияниците в Австралия вече ще могат да бъдат по-спокойни, докато унесени от алколохните изпарения се прибират у дома си. Те вече няма да носят така наречените асфалтови екземи, тъй като ще ходят по гумени тротоари, пише вестник "Уолстрийт джърнъл".

Новите тротоари ще ес изработват от рециклирани автомобилни гуми. Повърхността им ще бъде подобно на тартановата писта, и ще предпазва почерпените от неприятните и издаващи охлузвания. Оказва се, че новите тротоарни плочки са толкова ефикасни, че собственици на барове вече ги монтират и в самите заведения край дансингите.

Оказва се, че нововедението се посреща доста добре не само от пиячите, но и от биячите по баровете. Според вестника новите покрития се посрещат много добре и от биячите на баровете. Това е много полезна придобивка за тях, тъй като ги улеснява максимално при изхвърлянето на клиенти пред заведенията. Защото именно пред кръчмите най-често стават и сбиванията "на изпроводяк", при които едно безопасно "приземяване" никак не е за подценяване.

Австралийските фирми, които произвеждат гумени покрития за тротоари, се радват на повишените си годишни обороти. През 2005 г. те са били 70 милиона долара, а през миналата - 100 милиона долара.
 

Най-четено

Темите от "Любопитно"

Етикети