30 села в Габрово и 5 квартала в града без ток заради снега

dennews.bg
17.10.2011
размер на текста:

Повече от 30 села в община Габрово и пет квартала на крада са без ток заради падналия вчера и през нощта обилен и тежък мокър сняг, съобщават vesti.bg.

За отстраняване на аварията в момента рабятот 12 екипа на Е.О.Н. Специалистите имат готовност да извикат и подкрепления от други региони, съобщават от общинския съвет за сигурност в Габрово.

Заради тежкия сняг са паднали и много дървета и клони в различни участъци по пътищата и затрудняват движението. Пътят от Габрово към високопланинската туристическа местност Узана е непроходим.

В планината продължава да вали обилно мокър сняг, духа силен северен вятър и има навявания на сняг, а снежната покривка надхвърля 10 см. Видимостта е ограничена до 50-100 м заради мъгла.

През прохода Шипка и към Узана не се допуска движението на тежкотоварни автомобили, а леките трябва вече да бъдат със зимни гуми.

В Габрово температурата е около 0 градуса, а снеговалежът преминава в дъжд. Градският транспорт обслужва линиите в града и между селата със затруднения. Заради непроходимост на пътя до училище тази сутрин не са превозени децата от селата Гъбене, Камещица и Райновци.
Поради обилен снеговалеж е затруднено движението и през Хаинбоаз,


 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети