Граничарите с богат „улов” за ден

DenNews.bg
14.10.2011
размер на текста:

С богат „улов” се отчитат граничарите за вчерашния ден, като на Аерогара София е задържана 36-годишна афганистанка, която опитала да изведе две момчета-деца на нейни роднини, представяйки си собствените си синове. На ГКПП – Капитан Андреево е установен турски гражданин, опитал да премине с чужд паспорт, а граничари от Свиленград са установили деветима сомалийци.
Задържаната афганистанка пристигнала за излизане от страната с полет за Франкфурт. С нея били четири деца, които тя представила за свои – момичета на 1 и 15 години и момчета на 8 и 12 години. Афганистанските граждани имат разрешителни за постоянно пребиваване в Германия, децата са вписани в паспорта на майката. При първоначалната проверка на документите възникнало съмнение за идентичността на момчетата. При контрол на втора линия и експертни изследвания било установено, че момчетата на аерогарата не са идентични с тези в паспорта на жената. Тя признала, че това са нейни роднини, които тя съпровождала, използвайки снимките от паспорта на синовете си, които в момента са в Германия. Афганистанската гражданка е задържана, работата по случая продължава, информират от пресцентъра на МВР.
Вчера на ГКПП – Капитан Андреево пристигнал за влизане лек автомобил "BMV", пътуващ за Германия. В него били трима мъже, турски граждани, които имали разрешителни за постоянно пребиваване в Германия. При паспортната проверка възникнало съмнение за идентичността на единия от пътниците. Експертната справка установила, че приносителя на паспорта не е идентичен с лицето от снимката на документа. У него била намерена турска шофьорска книжка с истинската му самоличност. Тримата турски граждани са задържани.
Снощи към 22 часа гранично-полицейски наряд от ГПУ-Свиленград забелязал с термовизионни устройства група да пресичат турско-българската граница. Малко по-късно, на около 1300 м югозападно от с. Маточина, нарушителите били задържани – двама мъже, две жени и пет деца, сомалийски граждани. Те са отведени в ГПУ-Свиленград, работата по случая продължава.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети