Училищата в Дупница останаха без пешеходни пътеки

Глоба от 500 лв. ще бъде наложена от полицията на общината, които ще бъдат от джоба на данъкоплатеца

Даниела Методиева
12.10.2011
размер на текста:

Така изглежда пешеходната пътека пред най-голямото училище СОУ Св. Паисий Хилендарски. Същото е положението и пред останалите училища в общината. Снимка: dennews.bg

Крайният срок, поставен на община Дупница от Областна дирекция на полицията в Кюстендил за освежаване на пешеходните пътеки пред училищата, не бе спазен. Според предписанията, които бяха дадени седмица след началото на новата учебна година след среща с директорите, пешеходните пътеки на територията на цялата община трябваше да бъдат възстановени до 10-и октомври. Това не е направено и до днес, а пред най-голямото училище в общината СОУ „Св. Паисий Хилендарски” и пред Гимназията по облекло пешеходните пътеки не личат. Ако шофьорите спрат, то това ще бъде само по спомен, че на тези места е имало някога зебри. Началникът на полицията в Дупница Борислав Динев обясни, че глобата, която ще бъде наложена на общината е в размер на 500 лв., които ще бъдат изплатени от джоба на данъкоплатеца.
На въпрос защо все още не са възстановени пешеходните пътеки и след крайния срок, кметът на Дупница Атанас Янев обясни, че това щяло да стане в скоро време. Кога точно, градоначалникът не спомена.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети