Здравната каса не откри нарушения по договорите на общинската болница

Даниела Методиева
11.10.2011
размер на текста:

Здравната каса в Кюстендил не откри нарушения по изпълненията на договорите на общинската болница в Дупница с други здравни заведения в страната. Това е крайният резултат от приключилата проверка на комисията, която се извърши миналата седмица имаше за цел да установи дали , срок на болницата в Дупница се изплаща в срок с други здравни заведения в страната за извършени услуги по договори.
Общинската болница в Дупница има сключени договори с болницата в Кюстендил за изследване на кръв и туберкулозни бактерии. С института „Пирогов” договорът е за поемане на тежките случаи, с Майчин дом за приемане на недоносени бебета, а с Националния център по заразни и паразитни болести договорът е за по-редки и специфични изследвания.
Още преди да бъдат оповестени резултатите от проверката, д-р Таушански бе убеден, че няма да бъдат открити нарушение в документите на общинската болница, защото според сключените със здравните заведения договори, за извършване на съответното изследване или прием на пациенти, се заплаща предварително.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети