Кал донесе дъждът в чешмите на дупничани

Да се пие само бутилирана вода, за миене преварена, съветват джипита

dennews.bg
10.10.2011
размер на текста:

Кал в чешмите на дупничани. Това донесе проливният есенен дъжд, който се изсипа два дни, след като бе отменен водния режим в Дупница. Той бе въведен заради липса на необходимата техника в общинското дружество ВиК, с която да бъде отведена вода до резервоарите от язовир Дяково, в който иначе има необходимите количества за година напред.
Така радостта на потребителите от отмяната на водния режим бе краткотрайна, защото заради мътилката на практика водата стана напълно негодна. Затова пък оборотите в магазините през почивните дни скочиха заради масовото купуване на минерална вода.

Да се пие само бутилирана вода, за това съветват джипитата в Дупница. Д-р Лорета Николова обърна внимание на факта, че водата трябва задължително да се преварява, ако се ползва за миене. Това важи особено за бебета, които са най-податливи на инфекции. Според д-р Николова ако от ВиК са взети навреме мерки за хлориране на водата, няма да има по-тежки последици. Но това ще стане ясно в близките няколко дни.
На въпрос каква е причината в чешмите на дупничани да потече кална вода, управителят на ВиК инженер Бельовска обясни, че по-късно днес ще даде информация.
На електронната ни поща бе изпратена снимка, от която на читателите извън Дупница ще стане ясно каква точно вода трябваше да не пият потребителите на ВиК тези дни.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети