Отвлечен от „Наглите” разпозна полицай като свой похитител

DenNews.bg
07.01.2011
размер на текста:

Жертва на групата за отвличания „Наглите” разпозна полицай като своя похитител. Илиян Цанев потвърди, че гласа на похитителя му е този на полицай, при повече от 3-часовия му разпит пред Софийски градски съд.
Няколко месеца, след като е бил освободен, Илиян чул пред СДВР как едър мъж говори със друг човек и констатирал 90-95 процента съвпадение в гласа му със този на един от своите похитители. Подал сигнал до разследващите, в който е написал това, както и че мъжът се казва Димо и работи в отдел "Издирване" на СДВР. След това не е бил търсен повече от разследващите, но след време му било казано, че знаят кой е и че този служител няма отношение към неговото отвличане, информира БГНЕС.
Илиян Цанев е сред 13-те жертви на организираната престъпна група за отвличания "Наглите". Той бе разпитан на третото поред заседание по делото срещу групата за отвличания. Илиян си припомни и че в къщата, където е бил задържан, чул единият похитител да казва на другия: "В службата колегите се шегуват, че съм се разболял по никое време". Илиян разказа, че е бил отвлечен от двама похитители. По-едрият е бил този, който насочил оръжие към него и дефакто го отвлякъл. Другият мъж шофирал фолксвагена, с който бил заведен до една от "къщите на ужасите", където бандата държала похитените. И двамата имали специфика в говора си. Едрият мъж имал плътен глас и леко дрезгав и прокашлял по специфичен начин, дори когато не е говорел. Илиян чул този специфичен звук на два пъти и от полицая, който познал, че говори като похитителят му. Другият мъж пък – по-дребният, използвал специфични диалектни изрази, забавял думите и заеквал. За двама от "Наглите" до този момент се знае, че заекват – това са Даниел Димитров - Данчо Релето и Павел Петков - Павката.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети