Адвокат на Галеви защитава арестувания за грабежа на златарското ателие в Дупница

dennews.bg
06.01.2011
размер на текста:

Задържаният за въоръжения грабеж на златарското ателие в Дупница на самоковец Георги Николов от Самоков ще иска промяна на постоянната мярка задържане под стража, която бе постановена на 15-и декември от състав на Кюстендилския окръжен съд. За целта той и защитата му изчакват да мине 2-месечния срок, след изтичането на който може да бъде поискана от съда промяна.
Приятелката на Георги Николов Елена Ничева, която е бременна вече в осмия месец обясни, че освен дупнишкия адвокат Елена Димитрова, е потърсила помощта и е поискала защитата на нейния приятел да поеме и председателя на Адвокатската колегия в Кюстендил Емил Велинов.
Пред dennews.bg Елена Ничева обясни, че продължава да държи на тезата, че нейният приятел е натопен и в момента е в ареста в Дупница за престъпление, което не е извършил. Като факт тя посочи подобни дръзки нападения срещу златарски ателиета по същия сценарий, по който е станал и грабежът в Дупница.
Георги Николов бе оставен за постоянно в ареста на 15-и декември с постановление на Кюстендилския окръжен съд, след като обжалва мярката, наложена му от Дупнишкия районен съд. Като мотив за своето решение магистратите посочиха четирите присъди преди това на Георги Николов, както и трите висящи производства срещу него. Те посочиха, че грабежът на златарското ателие представлява тежко углавно престъпление и има опасност Николов да се укрие и да извърши друго подобно.
Златарското ателие в центъра на Дупница бе нападнато на 1-и декември около 18 часа от банда маскирани като полицаи и с качулки на главите. Въоръженият грабеж бе извършен след престрелка, а нападателите бяха успели да избягат с джип.
Още същата вечер полицаите намекнаха, че всички следи водят към Самоков, а няколко дни по-късно в ареста бе прибран и Георги Николов, който сам се предал в следствието в столицата.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети