Заловиха изнасилвач, нападнал за втори път 60-годишната си жертва

DenNews.bg
06.01.2011
размер на текста:

Полицията във Варна задържа опасен рецидивист, проникнал в жилището на 60-годишна жена, с която блудствал преди три години
Сигналът за инцидента е подаден към 01.00 часа тази нощ чрез паник бутон от варненски хотел. Минути преди това 60-годишна жена влязла в хотела с викове за помощ. Пред пристигналите полицаи тя обяснила, че се събудила от шум, който идвал от остъклената тераса на апартамента й. В тъмното различила мъжки силует, който разбивал поредното стъкло, за да нахлуе вътре. Изплашената жена веднага изхвърчала от дома си, като заключила само външната метална врата и потърсила помощ от служителите на близкото заведение. Към мястото на инцидента веднага били насочени няколко полицейски екипа. Междувременно неканеният гост вече бил влязъл в дома и след като заключил вътрешната врата се барикадирал със столове и маси. Последвали няколко полицейски заповеди да се предаде, но той не се подчинил - направил опит да се прехвърли през терасата в съседно жилище, а после по парапетите стигнал до покрива на сградата. За да предотвратят опита му за бягство полицаите стреляли със стоп патрони и го уцелили в краката и гърба, но и това не спряло беглеца, който се укрил в тъмнината. В резултат на предприетите заградителни действия минути по-късно мъжът обаче попаднал в полицейския капан. Оказало се, че това е старият познайник на органите на реда Й.Д. /36г./ и един от най-тежките спомени за стопанката на дома - през 2007 г. той я нападнал и блудствал с нея. За това си деяние е осъден на „Пробация”.
Й.Д. е задържан в полицията след обстоен медицински преглед. Материалите по случая са докладвани на дежурен прокурор и срещу него е образувано досъдебно производство, информират от пресцентъра на МВР.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети