Удължават разследването срещу служителите от КАТ в Дупница

dennews.bg
06.01.2011
размер на текста:

Разследването срещу служителите от пункта „Регистрация и технически контрол” към КАТ-Дупница ще бъде удължено с още 10 дни. Това обяви днес директорът на Областната дирекция на полицията в Кюстендил комисар Георги Джоглев. Така все още остава неясна съдбата на началника на пункта Кирил Николов, който бе върнат на предишната си работа като квартален инспектор, а неговото място бе заето от кварталният инспектор Антон Тонев.
Резултатите от проверката, която започна на 24-и ноември със специазилизирана полицейска акция, трябваше да бъдат оповестени преди Коледа. Това бе отложено след празниците, а сега ще стане ясно към средата на януари.
Проверката бе извършена по разпореждане на комисар Джоглев и в нея се включиха служители от Областна дирекция на полицията в Кюстендил и отдел „Вътрешна сигурност” Причината се оказаха подадени сигнали и жалби от граждани и автотърговци за нередности в работата на служителите от пункта и корупционни схеми.
След шумната акция пръв напусна като подаде молба механикът от пункта Васил Михайлов защото е допуснал да бъде регистриран джип с пренабити номера. Луксозното возило било открито в пункта на КАТ в Дупница през месец февруари миналага година по време на акция на криминални инспектори по линия на МПС. Именно то е било и в основата на акцията, която се проведе в КАТ-Дупница.
Откриването на пренабитите номера станало едва след като джипът бил подложен на експертиза от специалистите в Националния институт по криминология и криминалистика, които открили ентервенцията върху рамата и пренабитите номера с помощта на най-съвременна техника. С такава пункта на КАТ в Дупница не разполага и не е имало как механикът Васил Михайлов да я открие, разкриха пред dennews.bg осведомени източници.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети