Високопоставен US офицер убит и захвърлен в камион за смет?

DenNews.bg
04.01.2011
размер на текста:

Тепърва полицията в Делауеър ще разследва случая. Снимка: yahoonews.com

В боклукчийски камион е било намерено тялото на високопоставен американски офицер, работил за трима републикански президенти, включително и Джорж Буш.
Мистериозната му смърт дава поводи за съмнение, че Джон Уилър е станал жертва на убийство. Тепърва полицията в Делауеър ще разследва случая.
Смята се, че тялото на мъртвия офицер може да е било изхвърлено в контейнер в Нюарк, на няколко мили от дома на жертвата. Джон Уилър е бил видян жив за последно във влак на 28 декември 2010г. По първоначални данни, бившият военен е бил убит.
Уилър е от офицерско семейство, завършил е военно училище и се е бил във Виетнам. След като напуска въоръжените сили през 1971г., той става първи председател на мултимилионния Фонд за изграждане на паметник на ветераните от Виетнам. Джон Уилър е работил в администрациите на Роналд Рейгън и Джордж Буш - старши. Освен това офицерът е бил съветник в командването на американските ВВС по време на втория мандат на Джордж Биш - младши.
Джон Уилър е бил министър на отбраната на САЩ, а освен това е и автор на изследване за ефективността на биологическите оръжия, според което американската армия не бива да ги използва, информира news.bg.

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети