1,25 лв. стана цената на хляба в Дупница

Даниела Методиева
31.01.2011
размер на текста:

Клиентите купуват, без да питат вече. Снимка: dennews.bg

1,25 лв. стана цената на хляба от 700 грама в Дупница, разпространяван от един от дистрибуторите. 1,85 лв. вече се продава пълнозърнестия, а цените вече са обявени в някои от магазините в града, за да няма изненадани.
Една от собственичките обясни, че хората вече толкова са изнемощели от непрекъснатото поскъпване на цените и такава апатия ги е обхванала, че само влизат и вече не питат колко струва хляба.
Влизат, казват, че искат един хляб, плащат, без да поглеждат цената, и си излизат, обясни собственичката.
Оказва се, че бавно и неусетно, от последното поскъпване преди 10 дни с по 10 стотинки, цената на насъщния ни се е покачила с още толкова, което прави 20%. Масово хлябът от 700 грама, който преди беше 1 лв., след това стана 1,10лв, сега се продава по 1,20 лв., а на места и 1,25 лв.
Собствениците на пекарни вече са се принудили да започнат да правят и по-малки разфасовки. Масово в магазините се продава хляб от по 500 грама, който е на цена от 70 стотинки. Има и такива фурни, които правят хляб от по 370 грама, който струва 75 стотинки.
Една от продавачките в магазин обясни, че тези по-ниски цени, макар и на хляб от по-малък грамаж, привличат повече възрастните хора, които живеят сами.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети