„Галчев инженеринг груп” отговори на забележките за асфалтирането на пътя Сапарева баня-Овчарци

Тяхната работа е под всякаква критика и не сме доволни, категоричен е зам.-кметът Васил Маргин

Даниела Методиева
29.01.2011
размер на текста:

И на главната улица в Сапарева баня шахтите са пропаднали. Снимща: dennews.bg

Асфалтирането на пътя Овчарци- Сапарева баня е под всякаква критика. Това обяви днес заместник-кметът на Сапарева баня Васил Маргин след получения отговор от Изпълнителна агенция „Пътна инфраструктура” на писмо със забележки от страна на кмета Сашо Иванов. Във връзка тях от агенцията са поискали отговор от страна на изпълнителя на обекта „Галчев инженеринг груп” АД и от фирмата, осъществяваща контрол- „Ежис Пътища България ДЗЗД”.
Според Маргин изпратените от двете фирми отговори в никакъв случай не го удоволетворяват като се има пред вид състоянието на пътя след приключване на рехабилитацията заради зимния сезон.
„Още повече, че след подаването на нашия сигнал и изпращането на писмото със забележките до агенцията, никой не е идвал да извърши проверка, поне ние не сме разбрали това да е правено. Дадоха ни само отговорите на двете фирми- едната от които е изпълнител на обекта, другата надзорник. Ние не сме страна по този договор за изпълнение на обекта, тъй като участъка от пътя е част от републиканската пътна мрежа”, обясни Маргин.
Не сме доволни от отговорите, защото става въпрос за финално полагане на асфалта. В момента асфалтовата покривка е с много неравности, наклони, каназилационните шахти са пропаднали с по няколко сантиметра и асфалтът около тях е кърпен наново. Крайпътната канавка от Сапарева баня до Овчарци не е направена както трябва, а дъждоприемнтите шахти са запушени. Същото е положението и по главната улица на града”, обърна отново внимание Маргин.
В отговора фирмата-изпълнител "Галчев инженеринг груп" АД декларира, че всички забележки и проблеми, възникнали по време на строителството ще бъдат остранени до окончателното завършване на обекта. 
От страна на надзорника на обекта също обръщат внимание, че е възможно да се получат определени слягания на асфалтовата настилка на места, които ще бъдат ремонтирани до завършването на обекта от страна на изпълнителя. Освен това, водостоците и облицованите окопи не са завършени окончателно и преди предаването на обекта ще бъдат почистени.
Въпреки това, Васил Маргин е настроен скептично, тъй като нередностите по изпълнението на този обект са много. Още повече, че за следващ ремонт на участъка от пътя може да се говори отново едва след 20 години.
 

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети