Хижа „Здравец” в Паничище ще бъде приватизирана

Даниела Методиева
28.01.2011
размер на текста:

Общинските съветници в Сапарева баня приеха това решение на сесията днес. Снимка: dennews.bg

Хижа "Здравец" в курортното селище Паницище ще бъде приватизирана. За целта ще бъде насрочен търг с явно наддаване, а цената, от която ще започне наддаването е 485 лева за квадратен метър без ДДС. Това решение бе взето на сесията на общинския съвет в Сапарева баня днес. За приватизация бе обявена само сградата, която е с площ от 330 квадратни метра без прилежащия й терен. Само депозитът за участие в търга ще бъде в размер на 50 000 лева. Тази висока цена бе определена с цел на търга да не се явяват случайни участници, които да подбиват цената и да осуетяват процедурата.
Тъй като хижата в момента няма охрана и миналата седмица бяха откраднати оттам чугунени радиатори, общинският съветник от БСП Валентин Кюркчийски изрази съмнение, че това може да се прави и от някой от бъдещите купувачи с цел да се намали цената по време на търга.
Председателят на общинския съвет Венчо Златанчев бе на мнение, че сигурно става въпрос за обикновена кражба и изтъкна, че полицията в Дупница вече работи по случая и по всяка вероятност извършителите в скоро време ще бъдат разкрити.
За още един общински имот бе обявена процедура за приватизация в село Сапарево. Заместник-кметът Васил Маргин обясни, че това е магазин, чийто наемател иска да стане собственик.
 

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети