Прокуратурата погва Катин за престъпление по служба

Досъдебното производство срещу кмета на Кочериново е за злоупотреби с имоти общинска собственост

Десислава Панайотова-Янкова
27.01.2011
размер на текста:

Костадин Катин

Досъдебно производтсво за престъпление по служба е образувано срещу кмета на Кочериново Костадин Катин от Окръжна прокуратура-Кюстендил. Държавното обвинение счита, че има данни за извършени злоупотреби с имоти общинска собственост.
Първоначално в Районна прокуратура-Дупница е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител по чл. 212 ал.1 от Наказателния кодекс-за използване на подправен документ или такъв с невярно съдържание за получаване без правно основаниена на чуждо движимо или недвижимо имущество. Наблюдаващият прокурор обаче е счел, че преписката е от компетенцията на Окръжна прокуратура и е изпратил там.
След получаването на документите на 25-и януари магистратите в Кюстендил са образували досъдебно производство срещу кмета Костадин Катин, вече по чл. 283 „а”, уточни за dennews.bg говорителят на обвинението в Кюстендил прокурор Мариана Сиракова.
Образуването на досъдебното производство е резултат от спецакцията, която беше извършена на 15 октомври миналата година в община Кочериново и дома на кмета Катин.
Още тогава директорът на Областната дирекция на полицията в Кюстендил комисар Георги Джоглев обясни, че става въпрос за неизгодни сделки и изразходване на пари за техническа помощ по европроекти, сред които е и този за регионалното депото.
 

Най-четено

Темите от "Кочериново"

Етикети