Кметът на село Тополница не се пенсионирал по-рано, за да спести излишни разходи за предсрочни избори

Даниела Методиева
27.01.2011
размер на текста:

Кметът на дупнишкото село Тополница Анани Ангарев не се пенсионирал по-рано, за да спести излишни разходи за предсрочни избори. Така селският управник отговори на питане на общинския съветник от Атака Методи Стойнев на днешното заседание на местния парламент дали не е могъл да изчака до края на мандата си. Питането бе отправено във връзка с гласуването за избор на кмет на селото заради излизането в пенсия на Ангарев, тъй като до местните избори остава по-малко от година.
Анани Ангарев отговори, че е изчакал умишлено и е подал документите си малко по-късно, но вече не е можел да отлага.
Бившият кмет на Дупница Първан Дангов и общински съветник от БСП също подкрепи Анани Ангарев, като обясни, че той е един от успешните селски кметове в общината и се ползва с доверието на жителите на Тополница. В подкрепа се изказа и съветникът от ОДС Вергил Кацов, който поясни, че с последните изменения в изборния кодекс в села под 350 жители кметовете вече ще се избират от местните парламенти, а в село Тополница те са 162-ма.
Докладната бе приета единодишно от всички народни избраници и съвсем очаквано Анани Ангарев, който и до сега изпълняваше временно тази длъжност, бе избран за кмет на село Тополница.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети