Заличиха част от свидетелите по делото за обида срещу Дангов

dennews.bg
26.01.2011
размер на текста:

Част от свидетелите по делото за обида срещу Дангов вече са заличени. Това стана ясно по време на днешното заседание по делото за обида, което бе отложено отнов и ще бъде гледано отново на 7-и март. Адвокатът на 16 от тъжителите Емил Йовчев обясни днес, че част от свидетелите са се отказали да застанат пред съдия, като са обяснили, че вече са забравили изказването на Дангов, че общинския съвет в Дупница е частен. Това бе една от причините да бъдат заличени част от свидетелите от страна на съдия Мая Гиздова. Като друга причина за заличаване на част от свидетелите на тъжителите е тяхното притеснение да дават показания срещу бивш кмет. Оказва се, че има и такива, които вече са починали.
На днешното заседание отново не дойде никой от тъжителите, а само техните адвокати Емил Йовчев и Александър Радев. В съда дойде братът на един от ищците Асен Башленски от БСП- Райчо Башленски, който трябваше да сведетелства в негова зашита. Тъй като заседанието бе отложено, това ще стане на 7-и март.
На следващото заседание ще бъдат разпитани и тримата свидетели, посочени от общинската съветничка д-р Лорета Николова от ОДС.
Подсъдимият Първан Дангов и адвоката му Юлия Динева дойдоха само, за да се информират за следващата дата.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети