Атакистите в Дупница обявиха най-голямата кражба в мандата на Янев създаването на „Дупница регистър имоти” АД

Фирмата съдружник „Панел България груп” ООД се задължавала да продаде 40 дка апетитни общински имоти

dennews.bg
26.01.2011
размер на текста:

Методи Стойнев и Милен Попов. Снимка: dennews.bg

Като най-голямата кражба в мандата на екипа на кмета Атанас Янев обявиха създаването на дружеството „Дупница регистър имоти” АД двамата съветници от Атака Милен Попов и Методи Стойнев. На пресконференция днес те представиха устава на дружеството, в което община Дупница влиза с 40 декара апетитни имоти оценени на 843 хил. лв. в местността Рибарника, но ще притежава само 49% от акциите Съдружникът- американската компания „Панел груп България” ООД става собственик на 51% от акциите и влиза в дружеството с парична вноска.
От устава, който бе представен от атакистите става ясно, че община Дупница задължава „Панел груп България” ООД да продаде тези имоти в срок от 18 месеца от регистрацията на „Дупница регистър имоти” АД и да има право да избере купувачите. От своя страна община Дупница се задължава да не разкрива информация, свързана с дейността на новото дружество и да не я предоставя на трети лица.
Пак според устава община Дупница ще има двама представители в акционерното дружество- това са бившияТ юрист на общината по времето на кметуването на Първан Дангов Иво Гърнев и на ОбС Милена Георгиева, когато председател бе д-р Панчо Панайотов. Председател на Борда на директорите на Дупница регистър имоти ще бъде представител на „България Панел груп” ООД.
„С този учредителен акт се гарантират правата само на американската компания. Това, което ни изумява, е че в него е записано, че община Дупница се задължава да съдейства правителството да оказва съдействие на американската компания в издаването на разрешителни, лицензи и всички необходими документи, съпътстващи дейността на акционерното дружество. То от своя страна ще има и правото да тегли дългосрочни кредити. Най-абсурдното от целия устав е посоченото изискване дружеството да бъде регистрирано в Окръжен съд-Дупница. Всички знаем, че такава съдебна институция не съществува и никога не е съществувала. Ние ще гласуваме против тази докладна по всичките й точки. Ще предложим един ден дори да бъде продадена и сградата на общината, та да заседаваме на площада ако трябва”, заключи Милен Попов.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети