Дружеството „Дупница регистър имоти” имало за цел да оскъпи имотите и да привлече американски инвестиции

dennews.bg
24.01.2011
размер на текста:

Акционерното дружество „Дупница регистър имоти” АД което предстои да бъде учредено от общинските съветници имало за цел да привлече американски инвестиции в общината и значително да оскъпи имотите. Това обяви днес председателят на местния парламент Явор Тодоров, който е и вносител на докладната.
От нея стана ясно, че сътрудничеството между американската компания „Панел груп България” ООД и община Дупница ще продължи чрез създаването на акционерно дружество. В него общината влиза с 6 имота и ще притежава 49% от акциите. Американската компания ще се включи чрез парична вноска и ще бъде собственик на 51% от акциите.
Днес вносителят на това предложение Явор Тодоров обясни, че целта на създаването на акционерното дружество е да се привлекат на територията на общината американски инвестиции. За да стане това възможно, според Тодоров е необходимо да се създаде единен кадастър на всички имоти на територията на общината, в който да бъдат описани освен границите и всички подземни и надземни комуникации.
„Това досега не е правено, а когато един купувач дойде и се поинтересува от даден имот, е добре да получи информация за цялостното му състояние. Когато са отбелязани в регистър и всички комуникации, съответно и цената на имота се покачва”, допълни Явор Тодоров.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети