Община Дупница влиза с 6 имота и с 49% участие в акционерно дружество с „Панел груп България” ООД

dennews.bg
23.01.2011
размер на текста:

Община Дупница влиза с 6 свои имота и с 49% от акциите в дружество „Дупница регистър имоти” АД заедно с американската компания”Панел Груп България” ООД, която ще има превес със своите 51%. Своята част в съвместното акционерно дружество американската компания ще формира с парична вноска.
Това става ясно от докладната, която е внесена от председателя на Общинския съвет Явор Тодоров, от която не става ясно какъв е размерът на паричната вноска от страна на американската компания.
В докладната Тодоров предлага съветниците са одобрят допълнително споразумение от 17-и декември към споразумението за сътрудничество между община Дупница и „Панел Груп България” ООД. В докладната парламентарният шеф предлага да се приеме решение за одобрение на непаричната вноска, която общината ще направи в капитала на дружеството. Общинските съветници трябва да приемат и решение за учредяване на акционерно дружество с наименование „Дупница регистър имоти” АД, както да приемат и устава на дружеството.
Вече е изготвено заключението на вещите лица, назначени от Агенцията по вписванията, Търговски регистър за определане на оценка на непаричната вноска на община Дупница в капитала на учредяваното дружество.
За това, че американската компания е подновила интереса си към община Дупница стана ясно на сесия на местния парламент на 27-и май. Две години, след като общинския съвет в Дупница даде своето съгласие за сътрудничество, от Панел Груп България ООД пристигна писмо, от което стана ясно, че компанията е готова да поеме своя финансов ангажимент за учредяване на съвместното дружество с община Дупница. Неговата цел ще бъде създаването на база данни за недвижимите имоти на територията на община Дупница. Така се стигна и до решението на 27-и май апортната вноска от страна на община Дупница да бъде увеличена от 5 на 6 имота.На сесията същия ден общинските съветници приеха и решение в Съвета на директорите на акционерното дружество което ще се казва Дупница регистър имоти АД да влязат като представители на общината Иво Гърнев и Милена Йорданова.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети