Трети месец хасковска фирма бави униформите на най-голямото училище в Дупница

За пореден път днес пред директора Виолета Инкьова управителят Тотю Тотев обеща следващия понеделник

Даниела Методиева
19.01.2011
размер на текста:

Днешният телефонен разговор на Инкьова с управителя на фирмата бе пореден. Снимки: dennews.bg

Вече трети месец хасковската фирма „Никена” бави униформите на учениците от най-голямото училище в община Дупница „Свети Паисий Хилендарски”. Комплектите трябваше да бъдат доставени в началото на ноември, както е по договор, но и досега все още поръчката не е изпълнена.
Директорът на училището Виолета Инкьова обясни, че на няколко пъти е водила разговор с управителя на фирмата Тошо Тодев, който обещавал поръчката да бъде доставена следващия понеделник, като последно това е трябвало да стане на 18-и януари. От известно време насам, той престанал да вдига телефона при позвъняване от страна на Виолета Инкьова. Пред екипа на dennews.bg днес и неговата секретарка Ели също отказа да отговори на обаждане на директора на училището и се наложи Инкьова да прибегне до трика да се обади от друг телефон. След като секретарката разбра, че в кабинета на директора има и журналисти, веднага свърза Виолета Инкьова със собственика.
Той обясни, че вече окончателно униформите ще бъдат доставени следващия понеделник на 24-и януари. Дори пое и ангажимент за социално слабите ученици и за знаменосците на училището те да бъдат безплатни. Това щял да направи като един вид обезщетение за неизпълнената в срок поръчка. Окоза се, че фирмата все още не е доставила и част от ризите и вратовръзките на поръчани още през миналата година униформи.

Пети месец вече учениците идват в училище без униформи.


Не без основание родителите на учениците са притеснени, защото част от децата със сигурност вече са израснали униформите. Има ученици от 7-и и от 8-и клас, които тази година напускат това училище и на практика те ще могат да носят униформите само 2-3 месеца. Оказа се, че най-далновидни в създалата се ситуация са били абитуриентите, които при представянето на униформите и при вземането на пробите за тях са избягали.
Директорът на училището Виолета Инкьова обясни, че тази фирма е била избрана от училищното настоятелство, тъй като при първата поръчка преди 3 години по спечеления проект пред Министерство на образованието е изпълнила в срок и коректно договора си с училището. Нещо повече, самата Инкьова ги е препоръчала и на останалите училища в града и хасковската фирма „Никена” шие униформите и на останалите ученици в града.
Не разбирам що за некоректно отношение е това. Ако и следващия понеделник фирмата не ни достави униформите, ще откажем цялата поръчка и родителите ако трябва, ще си вземат парите обратно, каза днес Виолета Инкьова.
Досега родителите са платили 50% от цената на униформите, като останалите ще трябва да дадат при тяхната доставка. За учениците от 1-и до 4-и клас цената на задължителните елементи от нея е 51 лв. Панталона е 15 лв, ризата- 16, елека 15 и сакото 39,60 лв.
Ценоразписът за учениците от 5- и до 8-и „а” клас за задължителните части от униформата е 64 лева, ако искат сако и 40 ако са си избрали суичър. 64 лева е цената на комплекта за учениците от 8-и б клас до 12-и включително.
 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети