Намериха останките от отвлечен син на бизнесмен

DenNews.bg
17.01.2011
размер на текста:

Снимка: corbis

Намерени са останките на 26-годишен син на добричкия бизнесмен Йордан Иванов, който беше отвлечен през януари 2006 г. Тялото на Иван Иванов е било захвърлено в кладенец. ДНК експертиза е потвърдила, че намерените останки са на похитения младеж, информира „24 часа”.
Иван Иванов - син на добричкия бизнесмен Йордан Иванов - Поничката, бе отвлечен от бандата на Тимур Куртсеид пред дома му в Добрич. Бащата е един от крупните бизнесмени и притежава месопреработвателни фабрики и борси в града.
След отвличането със SMS похитителите поискали откуп от 550 000 евро, заплашвайки, че синът му ще бъде убит, но не се появили на уговорената от тях среща за предаване на парите. На 21 януари 2006 г. Куртсеид предал Иван на непознати лица.
На 23 февруари 2009 г. 33-годишният Тимур Куртсеид и двамата негови съучастници бяха признати за виновни от Окръжния съд в Добрич за отвличането на Иван Иванов и получиха ефективни присъди за срок от 4 до 7 години. Пред магистратите тримата обвиняеми признаха, че след отвличането младежът бил държан в селата Сливница и Божурово, съобщава dir.bg.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети