Октай: Вече е време и Доган да хвърли оставка

DenNews.bg
13.01.2011
размер на текста:

Имало идея Доган да бъде пенсиониран.

Бившият заместни-предстедател на ДПС Осман Октай очаква след оставката на Касим Дал от ръководството на партията да си тръгне и Ахмед Доган.
"Оттук нататък на дневен ред идва оставката на Доган", заяви Октай в ефира на „Нова Телевизия” днес. Той заяви, че е бил наясно, че Касим Дал прави всичко възможно, за да подкрепя Сокола, но нервите му все някога нямало да издържат.
Осман Октай посочи, че Ахмед Доган с действията си по време на предизборната кампания е вкарал цялата партия в изолация, като буквално е обявил война на всички останали политически сили. По думите на Октай, всички партии се пазят като дявол от тамян от контакти с Движението за права и свободи, което се е отразило и на външнополитическите й позиции. От друга страна, самият Доган се скри в сараите и не присъства в политическия живот, посочи бившият му заместник.
Според Октай Касим Дал е напуснал ръководството на ДПС и е написал „кървавото писмо" до Сокола с надеждата нещо да се промени.
Бившият зам.-председател на ДПС заяви, че е имало идея Ахмед Доган да бъде пенсиониран като почетен председател, но това не се е случило. Вместо това част от хората около Касим Дал като Хасан Адемов и Ремзи Осман са били вкарани в изолация по време на предишната конференция.
Според него позицията на Касим Дал ще изиграе много важна роля през следващите избори. Осман Октай посочи, че предстоят тежки месеци, през които „ще се излее много кал" върху бившия лидер на ДПС. По думите му е възможно да се появят и СРС-та, уличаващи го във финансови злоупотреби. Въпреки това Октай призова хората да подкрепят Дал, информира news.bg.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети