Човекът с изборните гласове напусна ръководството на ДПС

DenNews.bg
12.01.2011
размер на текста:

Между Доган и Дал от доста време имало напрежение.

Соченият за приближен на Ахмед Доган и негов заместник в ДПС Касим Дал е подал оставка от оперативното ръководство на партията.
Според политици от ДПС след промените в Централното оперативно бюро на партията на практика Дал останал в изолация, а и е отправял забележки към зам.-председателите Лютви Местан, Христо Бисеров, Камен Костадинов и други от ръководството, информира dnevnik.bg.
Дал остава в Централния съвет на ДПС - разширеното партийно ръководство, както и народен представител.
От основаването на ДПС Дал отговаря за структурите на партията. Той е сочен и за един от малцината, които осигуряват стабилната електорална подкрепа през годините. В ДПС напомнят, че отношенията между Доган и Касим Дал са изострени от доста време.
Последния път за сериозно напрежение в структурите на ДПС се заговори, след като миналата есен турският премиер Реджеп Ердоган посети България. Изненадващо, той се срещна не с Доган, а с Дал. Основната версия на ръководството на ДПС тогава беше, че срещата е отпаднала, след като от делегацията на Ердоган се обадили, че нямат време. Неофициално обаче се заговори, че турският премиер не е пожелал такава среща и е предпочел да разговаря с Дал.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети