Половин милион дължи държавата на общинската болница в Дупница

Задава се сериозна криза с отоплението с настъпването на зимния сезон, медиците чакат още заплатите за месец юни

Даниела Методиева
09.09.2010
размер на текста:

Половин милион лева дължи държавата на общинската болница в Дупница. Сумата се е събрала от месец май до края на август от неизплатените пари за извършени услуги по клинични пътеки от Здравната каса.
Управителят на общинската болница д-р Любомир Таушански обясни, че здравното заведение вече натрупало задължения към доставчици на хранителни продукти, консумативи и лекарства на стойност 350 000 лева. Въпреки това, те все още не са спрели да снабдяват общинската болница с най-необходимото, като уговорката е при всеки следващ транш от Здравната каса фактурите да се изплащат на части.
Заради натрупаните задължения и липсата на постъпления от Здравната каса пред общинската болница възниква и още един проблем. Преди началото на зимния сезон се задава криза с отоплението на сградите, тъй като доставчиците на гориво ще трябва да чакат с месеци изплащане на фактурите.
Все още медиците в общинската болница чакат и заплатите си за месец юни, тъй като очаквания превод от Здравната каса в края на август не е направен.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети