Почетоха загиналите при взрива в Големо село

Поклон пред Ивайло Парасков, Ивайло Иванов, Венцислав Георгиев, Бисер Калистратов, Иван Факирски, Крум Зарев

DenNews.bg
04.09.2010
размер на текста:

Близки поднесоха цветя и венци. Снимка: Пресцентър МВР

Почетоха загиналите преди 11 години в взрива в Големо село полицаи и пожарникари. Пред паметната плоча в полицейското управление в Бобов дол на Ивайло Парасков, Ивайло Иванов, Венцислав Георгиев, Бисер Калистратов, Иван Факирски, Крум Зарев се поклониха техните роднини, колеги и приятели.
Преди 11 години на този ден загинаха шестимата млади мъже по време на гасене на пожар, възникнал в Централни взривни складове на мини „Бобов дол”.
Венец от името на вицепремиера Република България и министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов поднесе директорът на Главна дирекция “Пожарна безопасност и спасяване” в МВР комисар Николай Николов, венци поднесоха зам.директорът на ОДМВР – Кюстендил, комисар Стамболийски, колегите от райнните управления “Полиция” в Бобов дол, Кюстендил, Дупница, от огнеборците от областта, от Община Бобов дол, от синдикалните организации в ОДМВР - Кюстендил. Сред дошлите да почетат паметта на загиналите колеги бе и бившият директор на националната пожарна генералът от резерва Кирил Войнов.
 

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети